Tarihçemiz

Okulumuz ilkokul olarak 1938 yılında eğitim öğretim hayatına başlamıştır. 1985 yılında ortaokul kısmı da hizmete açılmıştır. İlkokul devlet millet işbirliği ile yapılmıştır. Eskiyen ortaokul yıkılarak yerine yeni bir bina yapılmıştır. Bu bina da 1985 yılında eğitim öğretime başlamıştır. 1992 yılında okul müdürlükleri birleştirilerek tek bir müdürlük altında toplanmıştır. 1997 yılında çıkartılan sekiz yıllık ilköğretim kanunu ile Burç İlköğretim Okulu adını almıştır. 2012-2013 eğitim öğretim yılında yürürlüğe giren 4+4+4 sistemiyle son olarak Burç Ortaokulu adını almıştır.

2005 Temmuz Ağustos aylarında okulumuza Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılarak tip proje olarak ek bina yapılıp okulumuza kalorifer sistemi kazandırılmıştır ve iki şube ile fen ve teknoloji laboratuarı hizmete girmiştir.

Oklumuzda altı derslik, bir fen ve teknoloji laboratuarı, bir bilişim teknolojileri sınıfı, bir tane çok amaçlı salon ve kütüphane bulunmaktadır.

2014 yılında okulumuza basketbol ve voleybol sahaları yapılmıştır.

Bu gün okulumuz 63 öğrenciye hizmet vermektedir.